Filem’On Exchange Days

Met veel plezier nodigen we u uit voor de 3de Europese Filem’On Exchange van 3 tot en met 4 november in Brussel.
Via deze tweedaagse wil Filem’On de productie van de kwaliteitsvolle kinderfilm een “boost” geven.
Op het programma staan onafhankelijke inspirerende films voor kinderen en jongeren, masterclasses, debatten met regisseurs, scriptwriters & producers en verschillende netwerkmomenten.

Donderdag 3 november : Dag van de Belgische cinema voor kinderen en jongeren
We openen en eindigen de dag met een reeks Belgische kortfilms voor kinderen van de productiehuizen Les films du Nord, A Private View, Creative Conspiracy, Loupiote, Graphoui en de scholen La Cambre, Ritcs, Haute école Albet Jacquard etc…
Er is tevens een forum over de diverse publieke financieringsmogelijkheden én een masterclass scenarioschrijven voor Belgische filmmakers . Heb je een uitgewerkt idee/pitch rond een kinderfilm ?
Conacteer info@filemon.be voor instructies aan welke voorwaarden deze pitch moet voldoen. De deadline is 30 september. Ben je geselecteerd door de scenaristengilde, dan heb je de gelegenheid om uw pitch voor te stellen aan een jury van producenten, scénaristen en regisseurs tijdens die dag.

Vrijdag 4 november : Europese uitwisseling, documentaires en geëngageerde cinema voor kinderen en jongeren.
Filem’On brengt verschillende onafhankelijke grotere en kleinere producties over actuele thema’s op het scherm in aanwezigheid van de regisseurs. In een sofagesprek “Lessons learned, tips ’n tricks “ gaan we het debat aan met diverse genodigden over het maken en produceren van documentaires én geangageerde cinema voor kinderen en jongeren.

Deze tweedaagse komt tot stand in samenwerking met Creative Europa Media Desk Vlaanderen en Brussel-Wallonië, & Screen Brussels met de steun van de Duitse Ambassade.

Het programma, concrete details en de inschrijvingsmodaliteiten vind je binnenkort op
www.filemon.be
Vragen ? Mail naar info@filemon.be