EFA Young Audience Award

Plaats: Op je school (datum overeen te komen) of in Bozar (vast datum nog te bepalen)

Prijs: Gratis

Duur: 3x50 min.

Doelgroep: Middelbaar onderwijs, eerste graad

Kom gratis met je leerlingen naar de Young Audience Award 2016 op 8 Mei en laat ze stemmen op hun favoriete fictiefilm uit de selectie van de 3 genomineerde films van de prestigieuze Academie van de Europese Cinema. De winnaar van de Young Audience Award wordt gekozen door de stemmen van jonge mensen uit alle hoeken van Europa. Op exact hetzelfde moment als de deelnemers uit Tbilisi, Londen of Barcelona, brengen ook jouw leerlingen hun stem uit.

Filem’On biedt, in samenwerking met Bozar, gratis voortrajecten van een halve dag voor uw school. Deze voortrajecten vinden plaats vanaf 1 Maart t/m 6 Mei. Je bekijkt drie korte fictiefilms en leert aan de hand van een aantal criteria een keuze maken. Deze vaardigheid kan je dan toepassen op 8 Mei !

De langspeelfilms van 8 mei worden in maart bekend gemaakt. De drie kortfilms die bekeken worden tijdens het voortraject zijn ;

In ‘Land of the Heroes’ proberen drie Iraakse kinderen in het na-oorlogse Irak van 1988 de tijd te doden terwijl ze wachten op de uitzending van de kinderprogramma’s op televisie, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht. Het verhaal grijpt terug naar de kindertijd van Sahim Omar Kalifa, zelf van Iraaks-Koerdische afkomst, en de frustratie die de continue televisiepropaganda van Saddam Hoessein met zich meebracht.

Het Noorse “Foul” is een humoristisch en melancholische film, gebaseerd op de herinneringen van de regisseur, over het vallen en opstaan van een meisje in het koude Noorden. Met een schijnbaar eenvoudige vertelling raakt deze film aan onderwerpen als pesten en doorzettingsvermogen.

In de Belgische film “Cadet laat Patrick laat zijn dertienjarige zoon Steve de ziel uit het lijf lopen. Presteren is wat de kleine moet en zal doen. Maar of dit het zelfbeeld van Steve ten goede komt…