Filem'On Festival

27/10/’21 – 06/11/’21
BRUSSEL

Programma

Filem’On – het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek – is toe aan de 15de editie, met een tiendaags festival van 27 oktober tot en met 6 november 2021. Zoals elk jaar stelt het festival een uniek programma voor aan scholen, families en verenigingen in Brusselse culturele toplocaties. Meer dan 130 films, in alle genres en formaten, voor een publiek van 2 tot 16 jaar, staan op de affiche. Er zijn Belgische, Europese en internationale competitie-secties, en veel films worden getoond in aanwezigheid van de regisseur of een van de acteurs. Daarnaast zijn er ook tal van leuke workshops en ciné-concerten speciaal georganiseerd voor kinderen en jongeren. De stad Brussel wordt dan ook nog eens mooi in de kijker gezet door ons boeiend cinema-wandelatelier.

Dit jaar zal het festival in een hybride-vorm (fysiek én online!) plaatsvinden! Met “Filem’On, 15 jaar onderweg” als thema van deze editie, reizen we in 10 dagen de wereld rond, met een terugblik naar de “Best of Filem’On”. Ook werken we het komende jaar nauw samen met EUROPALIA TRAINS & TRACKS. Samen onderweg naar een duurzame ecologische wereld!


FILEM’ON 2020 – ONLINE!

In 2020 bracht Filem’On samen met het online VOD platform SOONER de wereld bij jouw thuis! De beste selectie van films konden bekeken worden vanuit de veilige knusse zetel, klaslokaal of gedeelde ruimte. Filem’On organiseerde talrijke live interviews met regisseurs, webinars met werken rond kortfilms in de klas en nog veel meer filmgerelateerde content op onze sociale mediakanalen en website!