Winnaars 2019

FILEM’ON LIVE ACTION AWARD
Hacker by Poul Berg
De kinderen vonden het een zeer spannende actiefilm dat hun van het begin tot het einde in de greep hield. De decors en props waren heel realitisch en creatief gemaakt. De acteurs bleven in hun rol, vooral de hoofdacteur was heel overtuigend. De belichting past bij de sfeer, de film is lekker donker. De film leert ons dat het leven ook zo kan zijn en dat je altijd op je hoede moet zijn. De regisseur maakte gebruik van beeldeffecten die het gevoel van het personage weergeven. Ze komen verschillende keren terug in de film, dat zorgt voor extra diepgang. De muziek en het sounddesign zorgen voor nog meer spanning.

Special mention : Rocca changes the world by Katja Benrath

FILEM’ON ANIMATION AWARD
Fritzi, a revolutionary tale by Ralf Kukula & Matthias Bruhn
Ook al was het erg moeilijk om een winnaar te kiezen, we geven onze Filem’on Animation Award aan “Fritzi”. Het is goed getekend, heeft mooie muziek, het is tevens een geweldige film die ons veel leert. Het is een triest verhaal over een echte gebeurtenis, maar in leuke cartoons en met veel humor verteld. zodat het ook voor kinderen geschikt is.
Special mention ; Le voyage du prince by Jean-Francois Laguionie

FILEM’ON TEEN SCREEN AWARD
Stupid Young Heart by Selma Vilhunen
Special mention ; Scent of oranges by Ivan Pokorny

CIFEJ AWARD
Too for away by Sarah Winkenstette
Special mention : Doobie by Keith Gomes

ECFA DOC AWARD
Champ by Cassandra Offenberg

ECFA SHORT FILM AWARD
Lola, the living potato by Leonid Shmelkov
Op een speelse en gevoelige manier beschrijft deze film het leven van een jong meisje dat haar eigen fantasiewereld creëert om te ontsnappen aan de dreiging van de werkelijkheid.

BELGIAN SHORT FILM AWARD -La quadrature du cercle
Zibilla by Isabelle Favez

TV AWARD
Hello world, The Pond Turtle by Anne-Lise Koehler, Eric Serre
In een créatieve en poétische mix van documentaire en fictie, vertelt deze film het verhaal van een schildpadje dat tot de ontdekking komt dat… alles in acht genomen… wij allen slechts een stukje van de voedselketting zijn.

PRESS FILMMAGIE-UFK-UCC AWARD
Une colonie by Geneviève Dulude-De Celles
De persjury heeft Une colonie van de Canadese filmmaker uitgekozen als winnaar van de persprijs van Filem’on Une colonie is een gevoelig coming-of ageportret van de puberende Mylia, dat diversiteit aanhaalt zonder politiek te worden en de kracht van het anders zijn met veel poëzie in beeld brengt.

Class Short film jury
Juste moi et toi bySandrine Brodeur-Desrosiers