filem’on scriptlab

Oproep Filem’On Scriptlab NL

Scenario’s in ontwikkeling

Schrijf jij verhalen voor een jong publiek? Wil jij een wereld creëren die kinderen en jongeren doet dromen, verbazen, leren,… maar zit je vast in een writer’s block? Wanhoop niet, het Filem’On Scriptlab komt je redden!

 

Over het Filem’On Scriptlab

In 5 momenten ondersteunen we schrijvers en scenaristen bij de verdere ontwikkeling van hun scenario voor kinderen en jongeren (tussen de 2 en 16 jaar). Ervaren script-dokters helpen je met de ontwikkeling van narratief, personages, plot,… met persoonlijke feedback en diverse schrijftechnieken. Ook vinden er sessies plaats van onze partners rond de ontwikkeling van jouw project. 

Op het programma staan ook interacties met jongeren zelf, zoals een ‘rehearsed reading’ (eerste lezing) door jonge acteurs, en ontmoetingsmomenten waarin deelnemers inzicht krijgen in het actuele jongerenleven en kunnen netwerken met film-professionals. Het scriptlab vindt plaats tijdens het Filem’On filmfestival in Brussel, van 23 oktober tot en met 6 november 2024. 

 

Waarom meedoen?

We zoeken naar passende mogelijkheden voor een follow-up.

 

Algemene criteria

  • Je bent bezig aan een script, gericht op kinderen en/of jongeren.
  • Je bezorgt ons 1 uitgewerkte scène en een synopsis van max 1 A4.
  • Je bent bereid 15 euro te betalen voor de indiening van je script.   
  • Je bent beschikbaar tijdens het festival (23 oktober – 6 november 2024). Selectie van deelnemers vindt plaats in de zomer. 
  • Het scriptlab staat open voor iedereen uit verschillende disciplines
  • We moedigen iedereen aan om een scenario in te dienen, ongeacht afkomst, gender, handicap, leeftijd,… We besteden de nodige aandacht aan de toegankelijkheid. Als filmfestival voor Jong Publiek, willen we specifiek jongeren aanmoedigen hun scenario in te dienen. 

 

Klaar om eraan te beginnen? Bezorg ons voor 26 mei 2024 je script met de vermelding van je leeftijd via Filmfreeway. Verdere informatie volgt! Nog vragen? Contacteer ons op filemon.zakelijk@gmail.com

Het Filem’On Scriptlab werd mede mogelijk gemaakt door mediarte, SABAM, de Scenaristengilde, Screen Brussels en l’Association des Scénaristes de l’Audiovisuel-Belgique (ASA).