Badpakje 46

Wannes Destoop

Chantal, een mollig meisje van 12, heeft het moeilijk om haar weg te vinden in het leven. In haar omgeving merkt ze dat molligheid een issue is. Waar Chantal zich wel thuis voelt, is in het zwembad. Ze traint hard om goed te presteren in de komende zwemwedstrijd. Wanneer Chantal een zwembril nodig heeft, zet ze alles op alles om die te verkrijgen.

Denkopdracht

Wat is jouw passie ? Ondervind jij moeilijkheden om deze passie te ontwikkelen ?

Kijk – en schrijfopdracht

In de film “Ninnoc” is het hoofdpersonage eveneens een jong meisje dat zich eenzaam voelt en wiens passie heel belangrijk is om zich beter te voelen.  Er zijn gelijklopende inhoudelijke elementen met “Badpakje 46”.

“Ninnoc” is een documentaire en “Badpakje 46” is  een fictiefilm, de regisseurs hebben twee andere filmgenres gekozen om hun verhaal vorm te geven.  Wat is het verschil tussen een fictie en documentaire ? Wat zijn de verschillen in deze kortfilms wat betreft het hoofdpersonage, het verhaal, de manier waarop het verhaal verteld wordt en de bedoeling van de film ?

Doe-opdracht

“Badpakje 46” is een fictief verhaal over een meisje met een passie die er alles voor doet om haar passie in de wereld te zetten.

Bedenk nu zelf ook een fictief verhaal,

bv 1. X wil drummer worden maar heeft geen centen om de opleiding te betalen of een drumstel te kopen, Bovendien woont X in een appartement met buren die bij elke geluidsoverlast protesteren.