Beschikbaarheid: Online met paswoord

Online met paswoord

Waves from the sky

Het vogeltje Pedra kan niet vliegen in een groep en besluit alleen verder te gaan!

WOLFWALKERS

In een tijd van bijgeloof en magie reist een jonge jager in opleiding, Robyn Goodfellowe, met haar vader naar Ierland om de laatste wolvenroedel uit te roeien. Terwijl ze de verboden gebieden buiten de stadsmuren verkent, raakt Robyn bevriend met een vrijgevochten meisje, Mebh, een lid van een mysterieuze stam waarvan het gerucht gaat dat ze ’s nachts in wolven kunnen veranderen. Terwijl ze op zoek gaan naar Mebh’s vermiste moeder, ontdekt Robyn een geheim dat haar verder in de betoverde wereld van de Wolfwalkers trekt en het risico met zich meebrengt dat ze verandert in datgene wat haar vader moet vernietigen.

PINOCCHIO

In deze nieuwe verfilming van de iconische klassieker, geliefd over de hele wereld, keert Matteo Garrone terug naar de authentieke wortels van het Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende live-action film, gedraaid op prachtige Italiaanse locaties, creëert Garrone een rijke fantasiewereld van mysterie en verwondering, gevuld met lichtgevende, grappige en ontroerende momenten.

Academy Award®-winnaar Roberto Benigni speelt de hoofdrol van Geppetto, een oude houtsnijder die een marionet creëert. Maar er gebeurt iets magisch – de ondeugende marionet begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke jonge jongen. Geppetto noemt hem Pinokkio, en voedt hem op als zijn zoon.

Maar Pinokkio vindt het moeilijk om braaf te zijn. Hij laat zich gemakkelijk op een dwaalspoor zetten en belandt van de ene tegenslag in de andere. Hij wordt misleid, ontvoerd en achtervolgd door bandieten in een fantastische wereld vol fantasierijke wezens – van de buik van een reusachtige vis, tot het land van het speelgoed en het veld van wonderen. Zijn trouwe vriend, de fee met het turkoois haar, probeert hem te laten inzien dat zijn droom – een echte jongen worden – nooit werkelijkheid kan worden totdat Pinokkio eindelijk zijn leven betert.

Champ

Vraag ons het paswoord ; info@filemon.be

Champ is een intense jeugddocu over verliezen en winnen. Esma Aras groeit op in Molenwijk in Den Haag en is een kickboxingtalent. Maar dan wordt haar moeder opgenomen in het ziekenhuis.

Champ won de ECFA Prijs voor beste jeugddocumentaire, aslook de Prijs van de klassenjury in het kader van het filmproject “Filmburger”.

Denkopdracht

Wat is jouw talent ? Wat doe je dan om er voor te zorgen dat je in je opzet slaagt?  Waar ga je inspiratie vinden daarvoor? Bij wie kan je terecht voor steun?

Vind jij boksen enkel voor meisjes of ook voor jongens ? Waarom ? Zijn er beroepen die enkel door mannen of vrouwen gedaan kunnen worden, volgens jou ?

Schrijfopdracht

Schrijf een paar bekende Belgen met bijzondere talenten op. Noem er 3 op gebied van sport,  3 artiesten (acteurs of filmmakers, muzikanten, schilders, …) en  3 wetenschappers.

Schrijf een kort autobiografisch (over jezelf)  verhaal van maximaal 10 zinnen,  Welk talent heb jij ? Wat is er moeilijk ? Wie en wat kan je steunen en helpen ?

bv. Je wilt drummer worden maar je hebt geen centen om je opleiding te betalen of een drumstel te kopen, Bovendien woon je in een appartement met buren die bij elke geluidsoverlast protesteren.

Doe-opdracht

Maak een filmpje over jezelf, stel jezelf voor. Wat doe je graag, wat is je passie ?