Jury

ECFA JURY

Øyvind Aamli

Meer info

Ines Øyvind Aamli is een bekroonde Noorse filmregisseur die zich richt op creatieve, karaktervolle documentaires. Hij heeft een MA in filmregie van Raindance. Øyvind laatste film Being Someone Else won prijzen op Children's IFF Seattle en UNICEF Innocenti IFF en toerde langs 20+ festivals in 5 continenten.
ECFA JURY

Mariella Harpelunde Jensen

Meer info

Mariella Harpelunde Jensen is een autodidact regisseur, scenarioschrijver en auteur uit Denemarken. Ze heeft verschillende TV-series, documentaires en korte films geregisseerd en gescript. Mariella is vooral bekend om haar werk aan Scandinavische tv-series en programma's voor kinderen, waaronder series en films voor de kanalen Ramasjang en Ultra van de Deense omroep. Ze heeft TV-shows gemaakt als 'Barda', 'Dansk hulebyg', en 'Isas stepz'. Mariella heeft ook het kinderboek geschreven: Hulebyggerne'. Tegenwoordig werkt ze als programmaleider bij het Deense kinderfilmfestival 'Buster'.
ECFA JURY

Tapio Riihimaki

Meer info

Tapio Riihimäki is uitvoerend directeur van DocPoint Film Events, organisatie achter DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival evenals DOKKINO, documentaire film tour voor kinderen en jongeren, en DocPoint IMPACT, workshops en netwerken in impact produceren. Tapio heeft een lange carrière in de filmwereld. Hij heeft in verschillende functies gewerkt voor het Nationaal Audiovisueel Archief in Finland (voorheen bekend als Fins Film Archief). Hij heeft ook gewerkt als uitvoerend directeur van Documentary Guild of Finland en Filmihullu film magazine, en als projectmanager voor de Universiteit van Helsinki. Photo door Liisa Vääriskoski
CIFEJ JURY

Vassilis C. Karamitsanis

Meer info

Geboren in Athene, in 1976. Na zijn schoolopleiding aan het Athene College studeerde hij rechten aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki (GR). Hij behaalde postgraduaat diploma's aan de universiteiten van Rotterdam (NL), Hamburg (D) en Aix-Marseille III (F) en is sinds 2001 advocaat aan de Atheense balie. Sinds 2008 is hij voorzitter van Animasyros International Animation Festival en sinds 2015 voorzitter van ASIFA HELLAS - Hellenic Animation Association. In 2018 ontving hij de titel van Ridder in de Orde der Letteren & Kunsten van Frankrijk, terwijl hij in 2018-2019 voorzitter was van het bestuur van de Griekse Nationale Opera. Hij is vice-voorzitter van CIFEJ - International Center of Films for. Kinderen & Jongeren. Door deel te nemen aan de jury van Filem'On streeft hij ernaar om de huidige trends in de wereldwijde jeugdfilm productie te ontmoeten in de meeslepende professionele en artistieke omgeving van een vooraanstaand internationaal evenement.
ECFA JURY

Anne-claire Dolivet

Meer info

Anne-Claire Dolivet werd redacteur na een studie algemene film- en audiovisuele studies aan de Universiteit van Parijs 8. Ze heeft gewerkt als redacteur voor redactie voor meer dan tien jaar, met een voorliefde voor documentaire en schrijven. Na deze tien jaar wilde Anne-Claire opnames maken, de personages ontmoeten, als team werken en een verhaal vertellen. karakters, werken als een team en haar eigen verhalen vertellen. Ze werd Ze werd nog tien jaar regisseur van televisieprogramma's. Maar ze miste het lange formaat, de lange verhalen en de diepgang die ze toelaten, en dit is wat haar ertoe bracht Maar ze miste het lange formaat, de lange verhalen en de diepgang die ze toestaan, dus schreef ze haar eigen documentaires. PETITES DANSEUSES, die eind augustus 2021 in Frankrijk en Zwitserland op het witte doek verschijnt, is haar eerste film. De film verkent de kindertijd, dans en competitie door middel van de portretten van vier meisjes. Ze was de kans om bij het schrijven begeleid te worden door Mathias Théry (regisseur van "La cravate" - genomineerd op de genomineerd voor een César award in 2021 - en "The Sociologist and the Pooh"). Samen besloten ze een film te maken om een film te maken die een breed publiek zou bereiken. De film werd geselecteerd op vele internationale festivals. internationale festivals. Ze werkt nu verder als schrijver en regisseur, met een voorkeur voor een intieme, humanistische en oprechte aanpak. humanistische en oprechte benadering, die haar protagonisten begeleidt op een belangrijk moment in hun van hun leven. Dus, met Aurélia Bloch, haar tweede documentaire, "Pour la vie vertelt het verhaal van Maryse en Michèle, Gysèle en Monique, Alain en Jean-Marc, drie stellen uit de LGBTQI+ gemeenschap ouder dan 70 jaar, die zich afvragen hoe het zit met liefde, ouderdom en en hebben slechts één angst, om in het laatste hoofdstuk van hun leven terug te keren naar de kast. Ze werkt momenteel aan twee documentaires: "#Entremineursaussi", mede geschreven en geschreven en geregisseerd met Delphine Prunault, over seksueel geweld tussen minderjarigen; en "Rebond", een film die de wederopbouw van zeer jonge volwassenen volgt, dankzij de beoefening van rolstoelbasketbal. fauteuil.
ECFA JURY

Elena Georgieva

Meer info

Elena Georgieva werd geboren in Sofia in 1979. Ze begon haar filmcarrière als organisator van een internationale scenarioschrijfwedstrijd voor jongeren. In de loop der jaren werkte ze voor verschillende filmfestivals en evenementen in Bulgarije. Ze is ook producent van lange speelfilms en korte films. In 2018 richtte ze het Sofia Intl. Kids' Film Festival en de jaarlijkse workshop voor kinderen "Poetry and Animation" op.
ECFA JURY

Antonia Grimaldi

Meer info

Geboren in Salerno in 1970, studeerde zij literatuur aan de Universiteit van Florence. Een deel van haar afstudeerscriptie is gepubliceerd in het literaire tijdschrift Studi Italiani, vol. II, 1998. De eerste film die ze op het GFF zag was THE LAST CIRCUS SHOW, toen ze vijf was. Ze was jurylid in 1983 en 1984. Van 1987 tot 1997 werkte ze samen met het GFF aan catalogi en als assistent van de korte filmselectie. Sinds 1998 is ze lid van de artistieke directie van het Giffoni Film Festival en van 2005 tot 2019 is ze een van de twee adjunct-directeuren. Haar belangrijkste activiteit bij het festival is de selectie van de korte films voor alle secties en van speelfilms gewijd aan kinderen van 3 tot 12 jaar. Antonia werkt ook mee aan educatieve programma's en lezingen voor het festival. Carmela e Aisha, haar eerste toneelstuk over twee vrouwen die in twee verschillende periodes naar Milaan emigreerden, werd gepubliceerd in de diverse bundel Confini en opgevoerd in 2008. Sinds 2014 is ze lerares Italiaans, geschiedenis en aardrijkskunde op een openbare middelbare school. In 2016 verscheen haar roman IL CLUB DEL PIUMINO ROSSO bij uitgeverij L'Isola dei Ragazzi.
PERSJURY

Simon Lionnet

Meer info

Afgestudeerd aan IHECS in 2019 en gepassioneerd door cinema sinds zijn jeugd, werkte Simon Lionnet als manager redactioneel beleid voor het VOD-platform Sooner (UniversCiné België). Sinds 2020 schrijft hij voor de blog Le Suricate Magazine en onlangs is hij toegetreden tot de redactie van het nieuwe Belgische filmtijdschrift Surimpressions.
CIFEJ JURY

Kaveh Danishmand

Meer info

Kaveh Daneshmand is een Iraanse filmmaker die in Praag woont. Zijn korte film Occasional Showers werd geselecteerd als de beste korte film van het jaar door de Union of Iranian Critics. Zijn korte film, Alula ging in première op het Oberhausen International Film Festival. Zijn debuutfilm Endless Summer Syndrome is in postproductie. Kaveh doceert filmregie aan de filmschool van Praag. Hij is ook artistiek directeur van het ÍRÁN:CI Film Festival in Tsjechië.
BELGISCHE JURY

Cécile Voglaire

Meer info

Cécile is animatrice en projectleider bij 38, Carrefour culturel in Genappe. Haar opdrachten zijn gevarieerd, maar film speelt een belangrijke rol in haar programmering: animatiefilms, documentaires, filmclubs, enz. Tegelijkertijd met haar werk maakte ze haar eerste documentaire. Na het bekijken van andermans films voelde ze de behoefte om haar eigen verhaal te vertellen.
ECFA JURY

Ines Wagner

Meer info

Ines Wagner-Pichler, geboren in 1981 in Graz, studeert Duitse literatuur, media en film in Graz en Wenen. 2002 tot 2012 assistent-regisseur bij documentaires en freelance journalist op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur. Sinds 2009 directeur van het Internationale Kinderfilmfestival in Stiermarken en hoofd van Kinderkinowelten, een landelijk filmeducatief initiatief.
BELGISCHE JURY

Elodie Lambert

Meer info

Elodie is animatrice bij de Cultuurfoyer van Sprimont, in de provincie Luik. De filmprojecten, ontwikkeld op haar initiatief sinds 2013, zijn het resultaat van haar persoonlijke interesse en haar overtuiging dat cinema een geweldige poort is om mensen uit te nodigen de wereld te analyseren, te heroverwegen en te handelen.
BELGISCHE JURY

Sylvie Traisnel

Meer info

Sinds 2017 coördineert Sylvie Traisnel EmpreinteS, een project voor filmprogrammering en -distributie in Brussel en Wallonië. EmpreinteS organiseert in zalen en daarbuiten met zijn reizende bioscoop voorstellingen met als doel ontmoetingen aan te moedigen en cinematografische werken voor iedereen toegankelijk te maken, met name voor mensen die om sociale, gevangenis-, medische of geografische redenen niet in de bioscoop te zien zijn.
ECFA JURY

Lina Uzkuraityte

Meer info

Lina Užkuraityte (1976) uit Vilnius, Litouwen. Afgestudeerd in cultureel management onder auspiciën van UNESCO en in cultureel beleid aan de academie voor schone kunsten. In 2004 startte en organiseert nog steeds het Internationale Vilnius filmfestival voor kinderen en jongeren. Werkt al meer dan 18 jaar aan educatieve projecten voor kinderen en jongeren, heeft uitgebreide ervaring met het organiseren van internationale jongerenuitwisselingsprojecten, kunstfestivals, zit achter het concept en de organisatie van diverse culturele evenementen.
ECFA JURY

Giedrė Narušytė Boots

Meer info

Giedrė Narušytė Boots is scenograaf, theatermaker, audiovisueel kunstenaar, animatieregisseur en animator. In 1995 studeerde ze af in Scenografie aan de Vilnius Academy of Arts, Litouwen en verhuisde naar België, waar ze verder studeerde aan het KASK Gent. Twee decennia lang nam ze deel aan verschillende interdisciplinaire kunstprojecten. In 2018 voltooide ze haar Master aan de School of Arts in Gent als audiovisueel kunstenaar, animatiefilm.
BELGISCHE JURY

Magali Montagnino

Meer info

Magali Montagnino is projectleider bij Archipel 19, het cultureel centrum van Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg. Zij is verantwoordelijk voor de programmering van voorstellingen en films voor scholen en meer in het algemeen voor de voorstellen voor een jong publiek en gezinnen. Magali coördineert ook verschillende culturele projecten voor scholen. Ze is gepassioneerd door korte films, die ze mateloos consumeert.
CIFEJ JURY

Doros Demetriou

Meer info

Artistic Director the “Images and Views of Alternative Cinema” (IVAC) festival.
PERSJURY

Frans Lefever

Meer info

Journalist & Member UFK-UCC-BE
BELGISCHE JURY

Danielle Moreaux

Meer info

Danielle Moreaux coördineert de culturele dienst van de gemeente Seneffe, die steun biedt aan lokale verenigingen en een gediversifieerd programma in overeenstemming met het gemeentelijk cultuurbeleid. Al snel ontwikkelde ze een lokale bioscoop voor alle leeftijden en alle doelgroepen, educatieve activiteiten in de bioscoop en momenten van uitwisseling aan de rand van het scherm.
PERSJURY

Yves Calbert

Meer info

Voormalig directeur van een wekelijks Frans radioprogramma in Louisiana (USA) en leider van jeugdgroepen in verschillende landen van Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Sinds 1999 cultureel journalist voor "Tausend Augen, les mille Yeux", een Frans maandelijks filmtijdschrift uitgegeven in Rijsel. Momenteel verslaggever voor o.a. Confluent, Brussels-Star en Brussels Diplomatic. Sinds kort lid van de UFK-UCC.