Jury

BELGISCHE JURY

Frédéric Clautier

Meer info

Na 14 jaar bij cultureel centrum Le Foyer in Perwez, Waals-Brabant, en 9 jaar bij het FIFF-team, heeft Frédéric de filmclub van Perwez opgericht, die nu deel uitmaakt van het Foyer-programma. Als medecoördinator van het "Vivre Debout" Social Film Festival (dat in 2024 het PIFF werd), breidde hij het programma uit met schoolvoorstellingen en thema-avonden, en ondersteunde hij verenigingen die filmvoorstellingen aanbieden.
PERSJURY

Chantal Moens

Meer info

Chantal Moens (1955) studeerde fotografie en film. Vanaf eind jaren 1970 heeft zij zowat alle aspecten van het filmberoep verkend, van redacteur van filmrecensent bij Film & Televisie tot pers & marketingverantwoordelijke bij Warner, Disney, Cinéart. Momenteel schrijft ze voor Humbug Magazine.
ECFA JURY

Marko Pekić

Meer info

Marko Pekić (geboren in 1980) studeerde af aan de faculteit Elektrotechniek en Informatica in Zagreb met een thesis over kabeltelevisie en studeerde ook af aan de middelbare muziekschool in Karlovac. Marko is de CEO van het multimediabedrijf RADAR, dat gespecialiseerd is in het produceren van audio/video-inhoud, het publiceren van media en het onderhouden en distribueren van films.
TV AWARD JURY

Eloïse NGANGURA

Meer info

Eloïse heeft een passie voor films en werkt als video-on-demand specialist bij Pickx. Romans, korte verhalen, speelfilms: wanneer een verhaal zich ontvouwt, is Eloïse nieuwsgierig om het te ontdekken.
TV AWARD JURY

Els Kuiper

Meer info

Els Kuiper (1959) behaalde in 1986 haar Master Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkte ze in verschillende functies bij de televisie. Ze begon bij de VPRO TV als inkoper en coproducent van kinderprogramma's en -films. Sinds 2005 is ze inkoper van buitenlandse kinderfilms voor alle Nederlandse omroepen en redacteur van Nederlandse familiefilms en wordt ze beschouwd als een gespecialiseerde kinderfilm-expert in Nederland.
ECFA JURY

Jerszy Moszkowicz

Meer info

Jerzy Moszkowicz, artistiek directeur van het International Young Audience Film Festival Ale Kino! in Poznań, Polen. Kunstmanager en toneelregisseur, auteur van theatervoorstellingen, tv-films en programma's voor kinderen en jonge volwassenen. In het verleden directeur van het Children's Art Centre in Poznań, voorzitter van het International Centre of Films for Children and Young People - CIFEJ en bestuurslid van ECFA - European Children's Film Association. Jurylid van een aantal filmfestivals voor kinderen en jongeren over de hele wereld.
BELGISCHE JURY

Magali Montagnino

Meer info

Magali Montagnino is verantwoordelijk voor de projecten van Archipel 19, het cultureel centrum in Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg. In deze functie is ze verantwoordelijk voor het programmeren van voorstellingen en films voor scholen, en meer in het algemeen voor evenementen voor een jong publiek en gezinnen. Magali coördineert ook een aantal culturele projecten voor scholen. Ze heeft een passie voor kortfilms, die ze met volle teugen bekijkt.
BELGISCHE JURY

Justine Montagner

Meer info

Opgeleid in journalistiek en podiumkunsten, heeft Justine samengewerkt met een aantal filmfestivals (BSFF, FIFF, Anima...), met een bijzondere focus op kortfilms. In Hoei was ze medeorganisator van Les Enfants terribles, gewijd aan jonge Europese cinema. Ze was lange tijd verantwoordelijk voor de communicatie in het Cultureel Centrum van Hoei, waar ze nu literaire en audiovisuele projecten leidt. Wat is haar favoriete bezigheid? Het delen van "kleine verhalen voor een grotere collectieve verbeelding", vooral op het scherm van de Ciné-club.
BELGISCHE JURY

Bruno Hilgers

Meer info

Bruno Hilgers is onlangs toegetreden tot het managementteam van het Cultuurcentrum van Rochefort (CCR), na 20 jaar gewerkt te hebben als coördinator van de educatieve dienst bij Point Culture. Hij maakt deel uit van het organisatieteam van een aantal festivals, met name als lid van de filmjury (Festival international Nature Namur, Festival A travers champ, FIFF). Hij is ook betrokken bij het filmprogramma van de CCR, dat animatiefilms, themaprojecten en festivalprogramma's omvat, en zorgt ervoor dat de filmploeg zoveel mogelijk in de bioscoopzaal aanwezig is.
BELGISCHE JURY

Olivier Gobert

Meer info

Na zijn studies Audiovisuele Studies aan de IATA Namen en zijn diploma Bijzonder Onderwijs is Olivier sinds 2006 animator bij het Centre Culturel de Dinant (CCD). Hij is verantwoordelijk voor de schoolactiviteiten in het Maison de la Pataphonie en in het gemeenschapsnetwerk, leidt het filmcomité van het CCD, dat bestaat uit vrijwillige leden, en zet filmbemiddelingsactiviteiten op. Hij coördineert ook verschillende culturele evenementen voor de wijk Dinant.
PERSJURY

Quentin Moyon

Meer info

Quentin Moyon is een filmliefhebber en schrijft voor verschillende media, zowel in Frankrijk (So Film, Prime Cut, l'Eclaireur Fnac, Somewhere/Else) als in België (Surimpressions, Cinergie). Van tijd tot tijd werkt hij met jeugdcinema als lid van het BSFF-filmselectiecomité en maker van de podcast van het jongerenfestival CinéJunior.
ECFA JURY

Mathea Roland

Meer info

Mathea Roland is festivalcoördinator op het internationale kinderfilmfestival van Kristiansand, het grootste kinderfilmfestival in Noorwegen. Het festival heeft een uitgebreid programma voor kinderen en jongeren. Ze heeft ook een master in media. Naast haar baan bij het festival maakt ze deel uit van een productiecollectief op het gebied van film en podiumkunsten en heeft ze een galerie.
CIFEJ JURY

Paméla Bisson

Meer info

Paméla Bisson is een kunstenaar, cultureel bemiddelaar, regisseur en producente uit Quebec wiens artistieke benadering verbonden is met de verbeeldingskracht van de kindertijd. Bekend onder haar pseudoniem Pammy Poppins op sociale netwerken, betovert ze de realiteit door jongeren te animeren en aan te moedigen om eigenaar te worden van hun omgeving. Ze verdedigt de principes van co-creatie met een jong publiek door middel van de samenwerkingsrelatie die ze onderhoudt van ideevorming tot distributie. Omdat ze sociale innovatie wil promoten via haar creaties, is ze betrokken bij organisaties en verenigingen die haar waarden delen, zoals Alliance Médias Jeunesse en CIFEJ. Haar connecties over de hele wereld blijven groeien en voeden haar verbeelding.
TV AWARD JURY

Paola ACOSTA-Orjuela

Meer info

Hoofd Animatie Fictie RTBF. Coproduceert animatieseries en losse programma's met een Belgische artistieke en literaire achtergrond en besteedt bijzondere aandacht aan projecten met uitzonderlijke esthetische kwaliteiten. Wat de aankopen betreft, concentreert de RTBF zich op vernieuwende en hedendaagse Europese animatieseries voor 8-10-jarigen, met een brede waaier aan digitale versies. De RTBF is ook van plan om Europese en internationale fictie gericht op de leeftijdsgroepen 10-15 en 15-18 jaar te verkennen.
ECFA JURY

Rose-Marie Strand

Meer info

Hoofd afdeling kinderfilms en acquisities bij Folkets Bio AB Stockholm.Folkets Bio - letterlijk 'de bioscoop van het volk' bestaat al sinds 1973 - koopt, distribueert en vertoont ongeveer 25 films (nationaal en internationaal) per jaar. Het heeft een eigen bioscoopketen met zalen in 16 steden en distribueert ook via andere bioscoopketens. Het is een belangrijke aanbieder van Zweedse films, voornamelijk documentaires, en korte filmprogramma's voor kleine kinderen en heeft ook een reeks gratis korte filmprogramma's voor volwassenen. Folkets Bio haalt zijn titels op in het festivalcircuit en distribueert regelmatig Palme d'Or- en Gouden Beer-winnaars in Zweden.
ECFA JURY

Teresa Lima

Meer info

Medeoprichtster, programmatrice en directrice van PLAY - internationaal filmfestival voor kinderen en jongeren in Lissabon, sinds 2014. Aanvankelijk opgeleid als docent en afgestudeerd in hedendaagse kunstgeschiedenis aan de FCSH- Universidade Nova de Lisboa.
ECFA JURY

Marijn Raeven

Meer info

Marijn Raeven (36) is filmmaker, animator en leerkracht animatie. Zijn debuutfilm “Dream in Color” kwam in 2022 uit. De film werd inmiddels geselecteerd op 24 filmfestivals, waaronder het Zlin film festival, Fantoche, en LUCAS. De film won o.a. de Belgian Short Film Award op het Filem'On filmfestival 2022.
ECFA JURY

David Simon

Meer info

David Simon is hoofd van de afdeling Onderwijs van Ciclic Centre-Val de Loire. Ciclic Centre-Val de Loire, het regionale agentschap voor boeken en beelden, voert een culturele openbare dienst uit die voortkomt uit de samenwerking tussen de regio Centre-Val de Loire en de staat. Het agentschap biedt een breed scala aan diensten en acties, van het beheer van steunfondsen voor de film-, audiovisuele en boekensector tot de consolidatie van projecten en loopbaantrajecten van professionals en kunstenaars door middel van opleidingen en residenties. Ciclic promoot ook artistieke educatieve activiteiten in beeld en boek via vier aspecten: sensibilisering, screenings, training en publicatie. Ciclic coördineert programma's in samenwerking met educatieve en culturele actoren, zowel binnen als buiten de school. Het biedt talrijke workshops over artistieke praktijken en digitale apparaten via upopi.ciclic.fr. Upopi is een webmagazine en helpt ook leerkrachten en opvoeders door online cursussen en verschillende leermiddelen aan te bieden.
ECFA JURY

Steffi Falk

Meer info

Deze geschoolde kleermaker en freelancer is een gepassioneerde filmmaakster en werd in 1972 geboren in Berlijn, Duitsland. Als moeder van drie kinderen en meerdere jaren werkzaam in de kostuum- en ontwerpindustrie, heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt. Daarnaast werkt ze sinds 2017 actief voor FILMFEST HAMBURG en is ze ook verantwoordelijk voor het creëren van de sectie "Filmfest ums Eck" in 2019. In 2021 trad ze aan in haar huidige rol als directeur van het MICHEL Festival voor Kinderen en Jongeren, dat net zijn 20e verjaardag heeft gevierd.
CIFEJ JURY

Volodymyr Diagilev

Meer info

De directeur van de NGO "Kharkiv Association of Children's Screen Arts "Dytiatko". Oprichter van het onderwijsproject "Miss Peregrine's children". Uitvoerend directeur van het Internationale Kindermediafestival DYTIATKO (2009-2022). Directeur van de film- en televisieschool "DYTIATKO" (2015-2018). Lid van de Nationale Unie van Journalisten van Oekraïne.
ECFA JURY

Hrönn Marinósdóttir

Meer info

Oprichter en festivaldirectrice van het jaarlijkse Reykjavík International Film Festival (RIFF) dat eind september plaatsvindt. Tegelijkertijd geeft ze lezingen over film en filmgerelateerde onderwerpen aan de universiteit van IJsland en andere scholen.
PERSJURY

Yves Calbert

Meer info

Voormalig directeur van een wekelijks Frans radioprogramma in Louisiana (USA) en leider van jeugdgroepen in verschillende landen van Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Sinds 1999 cultureel journalist voor "Tausend Augen, les mille Yeux", een Frans maandelijks filmtijdschrift uitgegeven in Rijsel. Momenteel verslaggever voor o.a. Confluent, Brussels-Star en Brussels Diplomatic. Sinds kort lid van de UFK-UCC.