The ball

Katja Roberts.

Eenzame misfit Amy Jones heeft een nieuwe jongen in haar straat opgemerkt. Het is pas wanneer Amy wanhopig hulp nodig heeft dat de schuchtere Jack gedwongen wordt om zijn grootste angst onder ogen te zien en de waarheid achter zijn mysterieuze gedrag te onthullen. “The Ball’ toont het tedere begin van een ontluikende jeugdvriendschap waarin de communicatie ontroerende, grappige en inventieve vormen aanneemt.

Denkopdracht

Voel je jij je soms ook onbegrepen en waarom ?  Wat doe je om met dit gevoel om te gaan ? Vind jij de manier van Jack om de aandacht van Amy te trekken interessant, vindingrijk of eerder vervelend ?

Kijkopdracht

De films is bijna woordloos, wat is de bedoeling van de regisseur ?

Er zijn verschillende camerastandpunten, de hoek, het perspectief, van waaruit de camera het te filmen object ziet. Twee veel gebruikte zijn het vogelvluchtperspectief en het kikvorsperspectief.  Bekijk hier de filmpjes met de verschillende camerastandpunten ;https://archief.moviezone.nl/weten/begrippen/camera/camerastandpunt

Kan je in deze film de scènes voor oog houden welk perspectief gebruikt wordt en waarom ?

Doe-opdracht

Maak een filmpje met jezelf, maak één korte opname met het kikvorsperspectief, het “over scholder” perspectief en het vogelvluchtperspectief.

Schrijfopdracht

Schrijf één fictie film en één documentaire die je kent en gezien hebt op school of thuis ?

Schrijf een korte recensie over de film ;
– Schrijf een korte samenvatting, focus je op de hoofdzaken.
– Wat is je mening ? Schrijf wat je leuk vindt en wat niet, dat mogen ook details zijn.
– Geef argumenten voor je mening.
– Beoordeel de film met sterretjes of duimpjes om het visueel te maken;