Spaceboy

  • Jaar: 2020
  • Land: België
  • Regisseur: Olivier Pairoux
  • Genre(s): Fictie
  • Originele taal: Frans, Engels

De dromerige, begaafde Jim woont samen met zijn vader Graham, de eerste Britse wetenschapper die de ruimte zal bezoeken. Op zijn nieuwe school neemt Jim deel aan een wedstrijd voor jonge wetenschappers om in het geheim een ballon te kunnen bouwen. Op dit avontuur kan Jim rekenen op Emma, zijn nieuwe klasgenoot. Samen staan ze, ondanks hun verschillen, voor een uitdaging die hen geleidelijk dichter bij elkaar zal brengen…

Extra info

14:00 Film “Space Boy”
15:30 – 16:30 Masterclass

Olivier Pairoux werkt voor RTL als regisseur, artistiek directeur en gastheer. Hij regisseert ook commercials en videoclips. In 2018, lanceert hij zich in fictie, hij schrijft en regisseert Puzzle (20′), een sci-fi zwarte komedie met Philippe Katerine, geselecteerd” als onderdeel van Filem’On 2019!
In 2020 schreef en regisseerde hij mee “SpaceBoy” (97′), een avonturenfilm geïnspireerd op de jaren ’80 die de kindertijd van Olivier markeerde ; als Les Goonies, E.T. of Stand by Me inluidt! Olivier Pairoux vertelt ons bij deze gelegenheid het creatieproces van zijn eerste speelfilm “Spaceboy” vanaf het idee tot de voltooiing, zijn ervaringen, de uitdagingen en ook enkele anekdotes!

Gratis
Enkel voor professionals / Reservatie noodzakelijk