FILMBURGER

 

Wat betekent het om een actieve burger te zijn in de maatschappij? Wat typeert een democratie en hoe kunnen we als burger hier een actieve rol in spelen? Aan de hand van het ‘Filmburger’ project en een reeks kortfilms gaan we samen op zoek naar de betekenis van belangrijke maatschappelijke waarden zoals duurzaamheid, gelijke kansenbeleid, democratische lesuitvoering, mensenrechten,..

Het Project Filmburger omvat een selectie van een 6-tal korte films uit alle hoeken van de wereld. De films kunnen in de klas bekeken worden op eigen tempo. Hiernaast is er één gezamenlijke screening van alle kortfilms voorzien, in aanwezigheid van meerdere regisseurs in een Brusselse en Gentse cinema. Er wordt een lesmap aangeboden met kijk-en doe-opdrachten per kortfilm die refereren naar doelstellingen mediawijsheid,  burgerschap en taalstimulering op maat van OKAN scholen.

 

Voor wie?
Voor leerlingen uit het middelbare school, BO, TSO en ASO eerste en tweede graad rond burgerschap (nieuwe eindtermen). Met aandacht voor Okan klassen wat betreft thematieken en taal (sommige films zijn ook woordloos)

Thema’s:
Burgerschap met een speciale focus op SDG’s, mediawijsheid, taalvaardigheid, culturele expressie & sociale-emotionele vaardigheden

Voor meer info stuur een mailtje naar comfilemon@gmail.com.