Workshop Taste & Sound

juni 2012 - augustus 2012

In de Paasvakantie 2011 gingen de kinderen van “A place to Live” samen met
kook-kunstenares Rasa Alksnyte van Foam en de geluidskunstenaar Bram Bosteels van Aifoon aan het werk voor het creëren van een lekkere en sfeervolle buurt. Een installatie van de creaties van de workshop zal te zien zijn gedurende het kinderfilmfestival Filem’on in November 2011.

De geluidscomposities kan je hier alvast vinden :
http://www.aifoon.org/projecten.php?id=84

Een smaakparcours maakte de kinderen vertrouwd met eetbare bloemen, aromatische kruiden en ook E120! Met de moleculaire keuken ontdekten de kinderen van APTL hoe chocolade heel apparte combinaties kan aangaan, en men waagde zelfs van groenten geparfumeerde oliën te maken. Smaak heeft een nauwe relatie met het imaginaire en het geheugen. De deelnemers hebben hun belevingen uitgebeeld met materialen als groenten-inkten, honing en specerijen in de vorm van smaaktekeningen. Deze tekeningen vormden de inspiratiebron voor geluidsopnames achteraf.
Door zich volledig onder te dompelen in de ervaring van het luisteren werden de deelnemers gevoelig gemaakt voor de poetische dimensie van geluid. Het tekenen van geluid helpt om nauwkeuriger te luisteren en zo werd een eerste stap gezet naar het componeren.
De uiteindelijke uitdaging was een eigen huisje op te bouwen van eetbare materialen, en een