Beschikbaarheid: Enkel in de cinema

Enkel in de cinema

The name of the son (El nombre del hijo)

Lucho, een 13-jarige transjongen, spendeert meestal niet veel tijd met zijn vader. Als hij met hem en zijn jongere zusje op vakantie gaat, stelt de nieuwe intimiteit hun relatie op de proef. De film won de Kristallen Beer voor beste kortfilm op de Berlinale, Generatie K+.

Pullman

Daren en Nadia, twee allochtone kinderen afkomstig uit een gezin van lagere sociale klasse, gaan samen op een onverwacht avontuur op de eerste dag van hun zomervakantie. Vanuit de Pullman apartment blokken, waar ze wonen, tot het toeristische nachtleven van Palma de Mallorca, overal ontmoeten ze mensen die hun leven voorgoed veranderen!

Pullman is een authentieke en avontuurlijke roadmovie, net als een kritisch portret over het lage kosten toerisme in Palma De Mallorca. De film was geselecteerd voor BUFF Film Festival in Zweden.

Bekijk deze film online op SOONER:
https://stream.sooner.be/m/pullman

Daniel ’16

Daniel, een duitse tiener, wordt naar een grieks jeugddetentiecentrum gestuurd om zijn straf uit te zitten. Hier, in een verlaten stad aan de Evros rivier, dichtbij de grens met Turkije, wordt hij geconfronteerd met onverwachte emoties en enkele moeilijke dilemmas.. Zijn uiteindelijke beslissing zal iedereen verrassen. We ervaren van dichtbij Daniels moeilijke overgang van angst en achterdocht naar acceptatie en vertrouwen.

Met deze speelfilm wil de regisseur een verhaal vertellen van hoop, van mensen die verbindingen leggen en communiceren, ondanks de taalbarrière en hun verschillende nationaliteiten. De film werd ook geselecteerd voor Giffoni Film Festival 2020

Oskar & Lilli, Where No One Knows Us

Oskar (8) en zijn zus Lilli (13) worden met dwang weggenomen van hun mentaal instabiele moeder en komen bij verschillende pleeggezinnen terecht. De hoop van de kinderen om herenigd te worden met hun moeder wordt gevoed door de onbedwingbare kracht van de liefde, die met passie en verbeelding elk bureaucratisch obstakel probeert te overwinnen.

Een bitterzoete odyssee over het menselijk overlevingsinstinct. Winnaar van de Public Max Ophüls-prijs.

Nu online beschikbaar op:
https://stream.sooner.be/m/oskar-en-lili

Sukar

Op een hete, zomerse dag, op het strand in Casablanca, ervaren we op discrete wijze het groeiende verlangen van twee tieners. Kinderen observeren hen terwijl ze spelen. De lokale bevolking verdient de kost door toeristen te dienen en zichzelf te verkopen aan de politie!

The Castle (Pilis)

Monika, een dertienjarige Litouwse zangeres, komt aan in Dublin met haar moeder – een pianiste – en haar grootmoeder met dementie. Wanneer haar moeder een promotie aanvaardt in de plaatselijke visfabriek en hun klavierinstrument verkoopt, weigert Monika om haar droom om het groot te maken op te geven. Ze bedenkt een plan om het klavierinstrument terug te krijgen, zodat ze kan optreden in ‘Het Kasteel’, een mysterieuze plek waar ze is uitgenodigd om te zingen.

Een mooi in beeld gebracht coming of age film over het opgroeiend tienermeisje Monika en de complexe relatie met haar grootmoeder met dementie. De film ging in première op het Giffoni Film Fest.

Bekijk de film nu online op SOONER:
https://stream.sooner.be/m/the-castle

Veins of the world

De elfjarige Amra is een kind van de Mongoolse steppe, waar hij samen met zijn gemeenschap een traditionele nomadische levensstijl leidt. Amra zit vaak op YouTube met zijn vrienden en droomt ervan om ooit op Mongolia’s Got Talent te verschijnen.. De hebzucht van internationale mijnbouwbedrijven en hun honger naar goud vormen een existentiële bedreiging voor hun levenswijze. Wanneer zijn vader het slachtoffer wordt van een dodelijk ongeval, dwingt de harde realiteit Amra om zijn jongensdroom op te geven en de nalatenschap van zijn vader te eren. Ingetogen familieportret tegen de achtergrond van een prachtige, ongerept natuurlandschap, dat misschien wel ophoudt te bestaan. De film ging in première op de Berlinale Film Fest.

Bekijk deze film online op SOONER:
https://stream.sooner.be/m/veins-of-the-world