Kortfilms Blikopener

Kortfilms uit diverse continenten die vertellen dat we zorg moeten dragen voor elkaar en de planeet! Met een leerrijk gesprek achteraf rond de thema’s kinderarbeid, duurzaamheid en migratie!
Totale duur = 90 min.

Met de steun van de Stad Gent, Mondiale Solidariteit.

Schrijf je in via
Myrthe Van Rompaey
filemking.gent@gmail.com
+32(0)497 62 45 47

Op het programma :

JASMIN’S TWO HOMES
Inka Achte
FI, 2022, 13’
Documentaire, Fins gesproken, Nederlands Ondertiteld

De Finse Jasmin keert terug naar het thuisland van haar vader, Somaliland. Het is wennen want de straten zijn niet geplaveid, mensen eten zonder bestek, kamelen zwerven door de straten….Maar niemand staart haar aan omdat ze er anders uitziet zoals in Finland!

ICE MERCHANTS
João Gonzalez
PT, 2022, 14’
Animatie, zonder woorden

Elke dag springen een vader en zijn zoon met een parachute uit hun koude huis, vastgemaakt aan een klif. Beneden in het dorp, verkopen ze het ijs dat ze dagelijks produceren. Verbluffende animatie over de barre levensomstandigheden van een vindingrijk gezin!

MODOU LIGHTHOUSE
Pape Mbaye Diop
BE-SENEGAL, 2022, 14
Fictie, Wolof gesproken, NL Ondertiteld

Modou, een 10-jarige jongen uit Senegal, heeft zijn vader nooit gekend. Hij woont alleen met zijn moeder Seynabou. Om haar zoon niet van streek te maken, praat ze niet over de vader die in een kano naar Spanje is vertrokken. Maar Modou vermoedt iets en gaat op zoektocht naar zijn vader!

THE KID, THE SEA AND THE WHALES
Juan Pablo Bedoya
COL, 2022, 12’
Fictie, Spaans, NL Ondertiteld

Jerónimo woont samen met zijn moeder aan de Colombiaanse kust waartoe hij onder dwang is verdreven. Na haar dood hoort hij een legende waarin mensen na hun dood in walvissen veranderen. Met de hulp van zijn vrienden onderneemt hij een gevaarlijke reis om zijn moeder te vinden!