Alice Comedies

Deze films dateren van de beginperiode van Disney, de jaren ’20. Het zijn schatten aan creativiteit, humor en poëzie. Een reeks kortfilms die allen draaien rond de heldin Alice, een meisje van vlees en bloed, die evolueert doorheen het universum van de film. De techniek is virtuoos voor zijn tijd, en de films zijn dankzij restauratie methoden hersteld, ingekleurd en opnieuw gesonoriseerd. Malavida heeft de originele banden gerestaureerd en gedigitaliseerd met de hulp van verschillende partners, o.a. Eye, de Nederlandse Cinematheek en TITRA Film. De muziek werd ingespeeld door het wereldbefaamde l’Orchestre de chambre d’Hôte en dit ciné-concert is mogelijk dankzij de steun van het ADRC.

4 kortfilms

HET “PESTACLE” VAN DE FAR WEST (12 min)
Tijdens dit « pestacle », vertelt Alice ons over haar avonturen in het Wilde Westen. Een echte feministe voor haar tijd!

HET BEHEKSTE HUIS (9 min)
Op zoek naar haar baseball, komt Alice een spookhuis tegen. Voor ze weet wat er gebeurt, zit ze vast in een spoken wereld. Alice is bang, zal ze zich weten te redden?

ALICE BRANDWEER COMMANDANTE (8 min)
Een overvol hotel vat vuur. Alice en haar team zetten alles op alles om de mensen te redden. Een cocktail van plezier en grappige situaties!

EEN DAG AAN ZEE (11 min)
Een matroos vertelt Alice over zijn schipbreuk. Ze wordt al snel de heldin van zijn onderwater-verhaal. Een dromerige duik in de magische wereld van cartoons.