“Beestig Baltisch!” cine-concert

Dit cinéconcert brengt een ode aan de Letse et Etse animatie-filmstudio’s, beide landen vieren in 2018 hun 100ste verjaardag. 8 fantasierijke animatiefilmpjes, gemaakt in verschillende animatiefilm-technieken, worden muzikaal begeleid door 2 muzikanten van groot formaat : Remi Decker en Raphael De Cock van het gezelschap “Musique à voir”, beiden multi-instrumentalisten, brengen een subtiele combinatie van live muziek en “bruitage”. En de leerlingen van de Sint-Jozefschool brengen een eigen soundtrack o.l.v. Jeugd en Muziek Brussels. Een magische klank- en beeldervaring voor kinderen van alle leeftijden ! In samenwerking met de Estse en Letse ambassade.

We zullen onder andere zien:

Porgand (Pärtel Tall, Estland, 7′)
Het verhaal van een sneeuwman, zijn wortelneus en… een hongerige haas.

When Apple Rolls (Reinis Kalnaellis,;Letland, 7′)
Een kat en haar vriendje Muis wonen in een houten huisje in een boomgaard. Op een dag vinden ze een erg vreemde appel… Maar is het wel een appel?

Munck et Lemmy – Let’s Fly
(Nils Skapans, Letland, 6′)
Altijd lachen geblazen, met Munck en Lemmy. Deze keer proberen ze fruit zo hoog mogelijk in de boom te krijgen.

Choir Tour (Edmunds Jansons,Letland, 5’)
Een wereldberoemd jongenskoor gaat op tournee met hun strenge begeleider. Maar eens alleen zijn de jongens speelse kinderen…

Lemonade Tale (Vallo Toomla, Estland, 9’)
Kleine Holger gaat shoppen met zijn moeder. Hij wil wat limonade, maar hij wordt in de fles gezogen. Hij zit vast! Betoverende poppenanimatie voor de allerkleinsten.

Miriam’s Hen dream (Andres Tenusaa; Estland, 5’)
Op een regenachtige dag leest Miriam een prentenboek over zuiderse landen. Kip leest mee, en droomt al snel om naar het zuiden te vliegen, net als de kraanvogels in de herfst. Deel van de serie “Miriam” door Andres Tenusaar.

Kih-keh-rih-koo (The rooster) ( Arnold Burovs.,Letland, 10’)
Een rijkaard steelt een magische molen van een arme boer. gelukkig kan hij rekenen op zijn trouwe (en luide!) haan. Een mooie stop-motion animatie klassieker van de Riga Film Studios door regisseur Burovs!