Team

Artistiek en zakelijk leider - Hoofd programmatie & educatie

Hilde Steenssens

Meer info

Hilde Steenssens is oprichter van vzw Filemon en cureert ook voor andere filminitiatieven. Als pedagoog en jeugd-criminoloog is ze overtuigd van de kracht van kunst en film om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun groei naar wereldburgers! Ze waakt erover dat de organisatie dynamisch, kwaliteitsvol en duurzaam kan blijven.
Zakelijk medewerkster

Anna Bataglia

Meer info

Anna volgde de opleiding Filmstudies en Visuele Cultuur en nadien de opleiding Cultuurmanagement. Nu ondersteunt ze de zakelijke kant van Filem'On. Haar doel bij Filem'On? Zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met andere ideeën en culturen om ze zo meer kennis en inzicht te geven over de wereld en zichzelf.
Medewerker publiek en participatie

Myrthe Van Rompaey

Meer info

Myrthe staat in voor onze publiekswerking en participatieve projecten. Als geboren en getogen Brusselaar, filmfanaat en kinderliefhebber steekt ze graag haar handen uit de mouwen om zo veel mogelijk Brusselse jeugd te bereiken en de kans te geven ondergedompeld te worden in de wereld van Filem’On!
Professionals & Publieksontwikkeling

Pelin Su Ozdogan

Meer info

Pelin is verantwoordelijk voor het gastenonthaal van Filem'On. Ze houdt van cinema, hedendaagse kunst, kindermedia en alles dat zich op het kruispunt van deze drie bevindt. De glinstering in de ogen van mensen zien tijdens het kijken naar een film is wat haar drijft. Een van haar grootste dromen is om een kinderboek te schrijven en het te verfilmen!
Print traffic

Michiel Zeguers

Meer info

Naast een filmliefhebber, ook een kenner van alle technische aspecten ervan als onze print traffic expert!
Coach ambassadeurs & begeleider project “Young Audience Award”

SANDRA VERKAART

Meer info

Sandra heeft een achtergrond in animatiefilm en illustratie. Haar werk is afwisselend bij de kunsteducatieve organisaties MUS-E Belgium, Wisper, WIELS Kets en het DKO. Vanaf het jaar dat Sandra van Utrecht (NL) naar Brussel verhuisde in 2010, is ze betrokken bij Filem'On! Ze gaf filmworkshops, begeleidde en coördineerde kinderjury's en was deel van de Filem'On filmcommissie! Sinds 2016 helpt ze ook mee met de Young Audience Award (EFA) en is ze coach voor de ambassadeurs van Filem'On.
Coördinator Reportersclub

STEPHY MAES

Meer info

Stephanie Maes is een multidisciplinaire vidéaste met een participatieve aanpak. In haar werk staat de creatieve interactie met de ander centraal. Door de jaren heen realiseerde ze verschillende projecten in samenwerking met o.a. toneelgezelschappen, nieuwkomers, jongeren en buurtbewoners. Naast de technische ondersteuning van de audiovisuele luik van het festival, is Stephanie al jaren de trotse coördinator van Filem’Ons eigen reportersclub!

Ambassadors

The ambassadors are the beating heart of Filem'On. They help think about the concretisation of the festival and annual projects and promote the festival to their age group. For instance, they manage their own 'TikTok' account where they warm up their peers with fun and dynamic social media content. The ambassadors are supervised by a freelance filmmaker from vzw Filemon and meet about twice a month. The ambassadors are teenagers who know the festival and the organisation well and have already worked on several projects.

Héritier Tipo

Ernesto Mortelmans

Meer info

Ik ben Ernesto, ik ben 14 jaar oud en ik woon in Brussel. Ik was in 2021 jurylid bij het Filem’on filmfestival en ben sinds 2022 een ambassadeur. Ik woon sinds kort in Brussel en voel me hier helemaal thuis. Ik kijk uit naar het volgende festival! Tot dan!

Iyas

Eva Meersman

Meer info

Ik ben Eva, ambassadrice van het festival. Dit is mijn derde jaar als ambassadrice. Voor mij is film een manier om fantasie tot leven te wekken en tegelijkertijd in te zoomen op de realiteit. Met film is alles mogelijk en beleef je de wildste avonturen en meest intense gevoelens. Ik hou van acteren en dansen, maar ook van schilderen, bakken, klimmen en tot in de late uurtjes de meest avontuurlijke boeken lezen. Die avontuurlijke kant van mij komt opnieuw naar boven - en overkop beneden - op elke rollercoaster of waterglijbaan die ik maar kan doen. Ik ben een meertalige Brusselaar en hou van deze boeiende stad en het groene Jette waar ik geboren ben. Ik reis graag naar andere landen, zoals Bulgarije, waar een deel van mijn familie woont.

Mirthe Gielen

Meer info

Een vertrouwd gezicht als presentator bij Filem'on die vanaf 2023 aan de slag gaat als ambassadeur!

Vic Lauwens

Meer info

Een gekende Filem'on filmliefhebber die tijdens de stages te bespeuren was, wordt vanaf 2023 ambassadeur!

Selia Krasniqi

Meer info

Als voormalig tienerjurylid bij Filem'On geeft Selia graag deze fakkel door om ambassadrice te worden bij Filem'on.

Film commission

A diverse group of interesting people make up the 2023 Filem'On film committee.

Filmcommissie

Film Commission

Meer info

Een groep uiteenlopende en interessante mensen vormt de Filem'On filmcommissie van 2024. Niet iedereen staat op de foto, dus ontmoet hier alle leden: Magdalena Verseckas, Áxil Borges, Mélanie Bertrand, Ninon Dyjehoue, Jordie Koko, Noutsa Suzanne, Tess Van Deynse, Sarah Tanghe, Naïk Hellers, Guus Tijssen, Franchesca Abigai Batista Barias, Cyndee Mitchell, Florence Alardot, Begum Sidar Lerot, Liese De Breucker, Gijs Suy, Nooshyar Khalili, Nils Vanderwaeren, Ioanna Giakoumatou, Roxane Husain, Rosa Duvekot, Selia Krasniqi, Shira Barak.