Team

Artistiek en zakelijk leider - Hoofd programmatie & educatie

Hilde Steenssens

Meer info

Hilde Steenssens is oprichter van vzw Filemon en cureert ook voor andere filminitiatieven. Als pedagoog en jeugd-criminoloog is ze overtuigd van de kracht van kunst en film om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun groei naar wereldburgers! Ze waakt erover dat de organisatie dynamisch, kwaliteitsvol en duurzaam kan blijven.
Zakelijk medewerkster

Anna Bataglia

Meer info

Anna volgde de opleiding Filmstudies en Visuele Cultuur en nadien de opleiding Cultuurmanagement. Nu ondersteunt ze de zakelijke kant van Filem'On. Haar doel bij Filem'On? Zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met andere ideeën en culturen om ze zo meer kennis en inzicht te geven over de wereld en zichzelf.
Communicatieverantwoordelijke

Rachel Hansoul

Meer info

Rachel Hansoul is de communicatieverantwoordelijke van Filem'on. Als visuele communicator die van kleur en speelsheid houdt, voelt ze zich in de kinderfilm wereld helemaal thuis! Sociale relevantie is wat haar drijft en dit deelt ze enthousiast via elk mogelijk kanaal om jullie te bereiken.
Medewerker publiek en participatie

Myrthe Van Rompaey

Meer info

Myrthe staat in voor onze publiekswerking en participatieve projecten. Als geboren en getogen Brusselaar, filmfanaat en kinderliefhebber steekt ze graag haar handen uit de mouwen om zo veel mogelijk Brusselse jeugd te bereiken en de kans te geven ondergedompeld te worden in de wereld van Filem’On!
Coördinator Reportersclub

STEPHY MAES

Meer info

Stephanie Maes is een multidisciplinaire vidéaste met een participatieve aanpak. In haar werk staat de creatieve interactie met de ander centraal. Door de jaren heen realiseerde ze verschillende projecten in samenwerking met o.a. toneelgezelschappen, nieuwkomers, jongeren en buurtbewoners. Naast de technische ondersteuning van de audiovisuele luik van het festival, is Stephanie al jaren de trotse coördinator van Filem’Ons eigen reportersclub!
Coach ambassadeurs & begeleider project “Young Audience Award”

SANDRA VERKAART

Meer info

Sandra heeft een achtergrond in animatiefilm en illustratie. Haar werk is afwisselend bij de kunsteducatieve organisaties MUS-E Belgium, Wisper, WIELS Kets en het DKO. Vanaf het jaar dat Sandra van Utrecht (NL) naar Brussel verhuisde in 2010, is ze betrokken bij Filem'On! Ze gaf filmworkshops, begeleidde en coördineerde kinderjury's en was deel van de Filem'On filmcommissie! Sinds 2016 helpt ze ook mee met de Young Audience Award (EFA) en is ze coach voor de ambassadeurs van Filem'On.
Gastenonthaal

Pelin Su Ozdogan

Meer info

Pelin is verantwoordelijk voor het gastenonthaal van Filem'On. Ze houdt van cinema, hedendaagse kunst, kindermedia en alles dat zich op het kruispunt van deze drie bevindt. De glinstering in de ogen van mensen zien tijdens het kijken naar een film is wat haar drijft. Een van haar grootste dromen is om een kinderboek te schrijven en het te verfilmen!
Print traffic

Michiel Zeguers

Meer info

Naast een filmliefhebber, ook een kenner van alle technische aspecten ervan als onze print traffic expert!

Ambassadeurs

De ambassadeurs zijn het kloppend hart van Filem'On. Ze denken mee na over de concretisering van het festival en jaarprojecten en maken promotie voor het festival binnen hun leeftijdsgroep. Zo beheersen ze een eigen ‘TikTok’ account waar ze hun leeftijdsgenoten warm maken met leuke en dynamische social media content. De ambassadeurs worden begeleid door een freelance filmmaker van vzw Filemon en komen ongeveer twee keer per maand samen. De ambassadeurs zijn tieners die het festival en de organisatie goed kennen en al aan verscheidene projecten hebben meegewerkt.

Ambassadeur

Andreas Crommelinck

Meer info

Ik ben Andreas, 16-jarige enthousiasteling die houdt van theater, boeken, dans en uiteraard ook van films. Ik hou ervan om samen met andere jongeren films te ontdekken en te bespreken en daarom ben ik graag ambassadeur bij filem'on. Ik heb veeel favoriete films maar op dit moment zou ik zeggen dat ‘2001 a space odyssey’ mijn favoriete film is.
Ambassadeur

Ernesto Mortelmans

Meer info

Ik ben Ernesto, ik ben 14 jaar oud en ik woon in Brussel. Ik was in 2021 jurylid bij het Filem’on filmfestival en ben sinds 2022 een ambassadeur. Ik woon sinds kort in Brussel en voel me hier helemaal thuis. Ik kijk uit naar het volgende festival! Tot dan!
Ambassadeur

Emma Kristin

Meer info

Ik ben Emma! 16 jaar en ambassadeur van filemon. Ik zit al jaren bij Filem’on omdat ik hier mijn passie voor film heb kunnen uitdrukken. Ik krijg er de kans om met mensen om te gaan die dezelfde interesse in film delen. Aansluitend is muziek en theater ook iets dat me veel vreugde geeft in het leven. Ik hoop dat ik deze dingen nog lang kan blijven doen. En met Filem’on krijg ik de mogelijkheid om in mijn jongere jaren al te starten!
Ambassadeur

Eva Meersman

Meer info

Ik ben Eva, ambassadrice van het festival. Ik nam al deel aan twee edities Filem’on in de reportersclub. Voor mij is film een manier om fantasie tot leven te wekken en tegelijkertijd in te zoomen op de realiteit. Met film is alles mogelijk en beleef je de wildste avonturen en meest intense gevoelens. Ik hou van acteren en dansen, maar ook van schilderen, juwelen maken, bakken, klimmen en tot in de late uurtjes de meest avontuurlijke boeken lezen. Die avontuurlijke kant van mij komt opnieuw naar boven - en overkop beneden - op elke rollercoaster of waterglijbaan die ik maar kan doen. Ik ben een meertalige Brusselaar en hou van deze boeiende stad en het groene Jette waar ik geboren ben. Ik volg in het Jan van Ruusbroeckollege mijn eerste jaar Latijn en reis graag naar andere landen, zoals Bulgarije, waar een deel van mijn familie woont.
Ambassadeur

Mirthe Gielen

Meer info

Een vertrouwd gezicht als presentator bij Filem'on die vanaf 2023 aan de slag gaat als ambassadeur!
Ambassadeur

Vic Lauwens

Meer info

Een gekende Filem'on filmliefhebber die tijdens de stages te bespeuren was, wordt vanaf 2023 ambassadeur!
Ambassadeur

Selia Krasniqi

Meer info

Als voormalig tienerjurylid bij Filem'on geeft Selia graag deze fakkel door om ambassadrice te worden bij Filem'on.
Ambassadeur

Ahlaam Teghadouini

Meer info

De nieuwe ambassadeur voor 2023 is Ahlaam Teghadouini! Je kent haar misschien al van de tv-series Hoodie, Grond, Sihame en Roomies. Zij zal samen met onze jongerenambassadeurs Filem'On vertegenwoordigen, een film maken en aanwezig zijn op het festival.
Ambassadeur

Mette Plysier

Meer info

Ik ben Mette, 16 jaar en zit in het vijfde jaar Woordkunst Drama op de Kunsthumaniora van Brussel. Film is voor mij een manier waarmee je kunt inzoomen op heel herkenbare dingen uit het "gewone" leven maar door ze op beeld te zetten er de schoonheid van in te zien. Ik begon als jurylid bij Filem'On en nu ben ik ook ambassadeur, hierbij ga ik samen met de andere ambassadeurs op zoek naar hoe we het festival draaiende kunnen houden en film en cinema tot bij een jong publiek kunnen brengen. Ik ben graag bezig met muziek, performance, beweging als ik mij er maar in amuseer.

Film commission

A diverse group of interesting people make up the 2023 Filem'On film committee.

Filmcommissie

Film Commission

Meer info

Een groep uiteenlopende en interessante mensen vormt de Filem'On filmcommissie van 2023. Niet iedereen staat op de foto, dus ontmoet hier alle leden: Magdalena Verseckas, Áxil Borges, Bertrand Mélanie, Koko Jordie, Noutsa Suzanne, Tess Van Deynse, Sarah Tanghe, Hellers Naïk, De Zutter Maxime, Guus Tijssen, Batista Barias Franchesca Abigail, Tibwa Nzapa Bossekota, Cyndee Mitchell, Baptiste oscar Leloup, Alardot Florence, Vaes Polar.