Over vzw Filemon

Team

Artistiek en zakelijk leider - Hoofd programmatie & educatie

Hilde Steenssens

Meer info

Hilde Steenssens is oprichter van vzw Filemon en cureert ook voor andere filminitiatieven. Als pedagoog en jeugd-criminoloog is ze overtuigd van de kracht van kunst en film om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun groei naar wereldburgers! Ze waakt erover dat de organisatie dynamisch, kwaliteitsvol en duurzaam kan blijven.
Medewerker publiek en participatie

Myrthe Van Rompaey

Meer info

Myrthe staat in voor onze publiekswerking en participatieve projecten. Als geboren en getogen Brusselaar, filmfanaat en kinderliefhebber steekt ze graag haar handen uit de mouwen om zo veel mogelijk Brusselse jeugd te bereiken en de kans te geven ondergedompeld te worden in de wereld van Filem’On!
Communicatieverantwoordelijke

Rachel Hansoul

Meer info

Rachel Hansoul is de communicatieverantwoordelijke van Filem'on. Als visuele communicator die van kleur en speelsheid houdt, voelt ze zich in de kinderfilm wereld helemaal thuis! Sociale relevantie is wat haar drijft en dit deelt ze enthousiast via elk mogelijk kanaal om jullie te bereiken.
Zakelijk medewerkster

Anna Bataglia

Meer info

Anna volgde de opleiding Filmstudies en Visuele Cultuur en nadien de opleiding Cultuurmanagement. Nu ondersteunt ze de zakelijke kant van Filem'On. Haar doel bij Filem'On? Zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met andere ideeën en culturen om ze zo meer kennis en inzicht te geven over de wereld en zichzelf.
Coördinator Reportersclub

STEPHANIE MAES

Meer info

Stephanie Maes is een multidisciplinaire vidéaste met een participatieve aanpak. In haar werk staat de creatieve interactie met de ander centraal. Door de jaren heen realiseerde ze verschillende projecten in samenwerking met o.a. toneelgezelschappen, nieuwkomers, jongeren en buurtbewoners. Naast de technische ondersteuning van de audiovisuele luik van het festival, is Stephanie al jaren de trotse coördinator van Filem’Ons eigen reportersclub!
Coach ambassadeurs & begeleider project “Young Audience Award”

SANDRA VERKAART

Meer info

Sandra heeft een achtergrond in animatiefilm en illustratie. Haar werk is afwisselend bij de kunsteducatieve organisaties MUS-E Belgium, Wisper, WIELS Kets en het DKO. Vanaf het jaar dat Sandra van Utrecht (NL) naar Brussel verhuisde in 2010, is ze betrokken bij Filem'On! Ze gaf filmworkshops, begeleidde en coördineerde kinderjury's en was deel van de Filem'On filmcommissie! Sinds 2016 helpt ze ook mee met de Young Audience Award (EFA) en is ze coach voor de ambassadeurs van Filem'On.
Jurybegeleider & presentator

Thierry Errembault

Meer info

Thierry is auteur/regisseur van komedies en hij werkt ook als videograaf. Daarnaast vindt Thierry het leuk om wat hij over film geleerd heeft te delen met jongeren, hetzij door middel van gesprekken of via video-workshops. Bij Filem’On heb je hem misschien gezien als presentator of als coach voor de tienerjury.
Presentator & animator

Monica Vanleke

Meer info

Monica Vanleke is creatieve autodidact en gepubliceerd auteur van 5 romans en 2 prentenboeken. Ze werkte in de mode, als trainer-coach rond humor en naaide vele kostuums voor talloze theater- en operaproducties. Als absolute filmfanaat, werkt Monica nu reeds jaren, met veel hart, voor Filem’On. Naast live dubbings, presentaties en coördinatie van interviews en Q&A’s met de regisseurs, geeft Monica ook af en toe een workshop.
Begeleider workshops

Diëgo Nurse

Meer info

Filmmaker Diëgo Nurse (31, Gent) komt uit Paramaribo, Suriname. Met zijn films wil hij meer diversiteit in kinder- en jeugdverhalen brengen. Zowel meer etnische diversiteit als meer diversiteit voor kinderen met mentale of fysieke beperkingen. Via Amsterdam kwam Diëgo terecht in België, waar hij aan Luca School of Arts de filmopleiding volgde. Naast het maken van films, zet Diego zich in voor talentontwikkeling in de film voor jonge mensen!
Kleuteranimator

Zehra Öz

Meer info

Zehra Öz is toekomstige juf met passie voor kunst, cultuur, poëzie, lesgeven en avontuur! In het kader van haar Educatieve Bachelor kleuteronderwijs op de Erasmushogeschool in Brussel, heeft Zehra haar stage bij Filem’On gelopen, waar ze interactieve ludieke workshop-filmpjes voor onze kleuters heeft gemaakt!
Presentator & animator

Ilse Cox

Meer info

Ilse maakt audioverhalen met Huis van Eustachius, is stemacteur en schrijft. Humor is haar tweede natuur. Ze studeerde Audiovisuele Kunsten/Radio (RITCS) en deed de Lerarenopleiding. Sinds ‘15 is ze presentator bij Filem’On en doet ze live-dubbing van onze anderstalige films.
Begeleider workshops

SUZANNE GROOTHUIS

Meer info

Suzanne Groothuis is scenograaf en multidisciplinair kunstenaar. Haar werk is geëngageerd, en meestal voor de publieke ruimte. Verder is ze ook coach, trainer en filmmaker voor de HOPE foundation, een stichting die kunstlessen aanbied aan kinderen in Gaza en andere vluchtelingenkampen in het midden oosten. Ze werkt graag met kinderen die minder kansen hebben in onze maatschappij en vervoegt met enthousiasme sinds 2020 de Filem'On ploeg.
Jurybegeleider

DAVEY SNOECK

Meer info

Davey Snoek is een gepassioneerde filmfanaat, filmmaker en scenarist die woont en werkt in Brussel. Sinds 2019 is hij betrokken bij Filem’On als begeleider van de (internationale) jongerenjury. Hij wil graag zijn passie voor film delen met jongeren en hun blik op cinema helpen ontwikkelen. Daarnaast vindt hij het ook heel boeiend om zelf te leren van de manier waarop jongeren film beleven. Filmfestivals zijn het feest van de cinema en Filem’On is een prachtige plaats om de filmervaring te delen!
TECHNISCHE ONDERSTEUNING & PRINT TRAFFIC

Sophie Antonilli

Meer info

Sophie Antonilli verhuisde naar Brussel na haar studies filmesthetiek in Zwitserland. Zij heeft gewerkt bij verschillende filmfestivals in België, Zwitserland en Canada, waar zij verschillende functies heeft bekleed. Tijdens haar studies en carrière ontwikkelde zij een passie voor documentaires. Vandaag is Sophie projectionist in een kleine bioscoop in Wallonië en is ze ook verantwoordelijk voor de printtraffic en de technische ondersteuning van Filem'On. Bovendien nam zij ook deel aan de selectie van films voor het festival!
Jurycoördinator

Fleur Wirtz

Meer info

Fleur heeft een achtergrond in sociologie en schrijft graag liedjes, proza en poëzie. Ze is overtuigd van de kracht van kunst voor jongeren om zichzelf en hun plek in de wereld te helpen ontdekken. Daarom werd ze ook actief als organisator van sociaal-artistieke projecten en kwam ze bij Filem’On terecht als jurycoördinator. In deze rol zorgt ze ervoor dat onze jonge juryleden een goede ervaring hebben, leren en groeien tijdens het festival.
Technische ondersteuning & Print traffic

KEN CHRISTIAENS

Meer info

Ken studeerde filmregie aan het RITCS in Brussel, waarna hij zich verder specialiseerde in audio- en video engineering & design. Hij componeert zelf ook elektronische muziek en ontwerpt graag innovatieve concepten op de kruislijn tussen kunst, technologie en maatschappelijke inclusie. Zo maakte hij voor verschillende edities van het Filem’On festival interactieve maquettes. Daarnaast is zijn rol binnen de organisatie van het festival over de jaren heen gegroeid, van creatieve workshopbegeleider tot nu technische verantwoordelijke van het festival!
Jurycoördinator

LISA MATTHYS

Meer info

Lisa Matthys is visueel kunstenaar en documentairemaker. Ze studeerde vrije kunsten en film op Sint Lucas Antwerpen, Luca School of Arts Brussel en UdK Berlijn. Het sterk sociale engagement van Matthys vertaalt zich in videowerk, fotografie en documentaires waarin kinderen vaak de hoofdrol spelen. Op die manier stelt ze verschillende politieke en/of sociale contexten aan de kaak. Haar werk situeert zich tussen kunst en sociale praktijk en zoekt de grenzen op van documentaire en video installatie. Lisa Matthys is bij Filem’On verantwoordelijk voor de binnen- en buitenlandse jeugdjury’s.

Ambassadeurs

De ambassadeurs zijn het kloppend hart van Filem'On. Ze denken mee na over de concretisering van het festival en jaarprojecten en maken promotie voor het festival binnen hun leeftijdsgroep. Zo beheersen ze een eigen ‘TikTok’ account waar ze hun leeftijdsgenoten warm maken met leuke en dynamische social media content. De ambassadeurs worden begeleid door een freelance filmmaker van vzw Filemon en komen ongeveer twee keer per maand samen. De ambassadeurs zijn tieners die het festival en de organisatie goed kennen en al aan verscheidene projecten hebben meegewerkt.

Ambassadeur

Mette

Meer info

Hallo, ik ben Mette en ik woon in Brussel. Ik ben 14 jaar en ik ben gestart als jurylid van het festival en ben nu ambassadeur van Filem’On. Als ambassadeur organiseren wij mee het festival en maken wij vooral reclame bij andere jongeren. Ik vind het altijd leuk om met andere jongeren te discussiëren en samen nieuwe films en mensen te leren kennen. Dit is een leuke manier om ervaring en herinneringen op te doen!
Ambassadeur

Malik

Meer info

Hallo, ik ben Malik. Ik ben 14 jaar. Ik houd van films kijken en beoordelen. Ik doe dit al 4 jaar bij Filem’On en dit jaar probeer ik uit hoe het is om ambassadeur te zijn. Kom je in de jury? Ik hoop dat je met ons de allerleukste film kiest! Veel kijkplezier!
Ambassadeur

Mohammed

Meer info

Hoi, ik ben Mohammed. Ik heb al 4 jaar als jurylid meegedaan en nu ben ik ambassadeur voor Filem'On. Ik vind Filem'On echt leuk want ik heb veel verschillende films kunnen kijken en beoordelen. Ik vind het tof om dat samen met andere leeftijdsgenoten te doen. Ik woon in Brussel maar ben in Duitsland geboren. Ik spreek vijf talen!
Ambassadeur

Emma

Ambassadeur

Floris

Meer info

Hallo, ik ben Floris. Ik ben ambassadeur geworden omdat ik ervan houd om mee te doen aan filmactiviteiten en om leeftijdsgenoten over films te vertellen. Ik woon in Gent en ik skate, fiets en loop graag. Ook ben ik graag met muziek bezig.

Artistieke en zakelijke leiding (hoofd programmatie)

Hilde Steenssens : hilde@filemon.be / +32 (0) 474532247

Publiekswerking Brussel

comfilemon@gmail.com  /  +32 495 26 80 52

Pers

Blink Communication

Pubiekswerking en coördinatie FilemKING Gent

Geert Neckebroeck : ecorisa.zakelijk@gmail.com / +32 (0)471137607

Jurycoördinator

Fleur Wirtz: juryfilemon@gmail.com

Jurybegeleiders

Thierry Erembault

Davey Snoeck

Suzanne Groothuis

Redactie

Vincent Cooper

Print Traffic

Sophie Antonilli: printtrafficfilemon@gmail.com

Webmaster

Grafische vormgeving en lay-out

Mirror Mirror

Fotograaf

Filip Van Zandycke (vzw Hoedgekruid)

Dubbers

Monica Vanleke, Ilse Cox & Roxanne Herent

Ondertiteling

Jana Valcke, Cyril Heukmes, Dafne Oosten, Sixtine Neulat, Sofie Bogaerts, Sofie Maenhout & Quentin Jassogne